Čovjek koji je izazvao paniku u Rimu nosio plastičnu pušku sinu

U vozu on nije ništa primjetio. Pored njega je sjedeo jedan pripadnik karabinjera koji nije bio na dužnosti i koji se uznemirio zbog oružja ali ga je čovjek brzo umirio objasnivši mu da se radi o igrački za njegovog sina
83 pregleda 1 komentar(a)
plastična puška, Foto: Twitter
plastična puška, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.01.2016. 15:19h

Muškarac koji je sinoć izazvao paniku kad se prošetao s plastičnom puškom po rimskoj željezničkoj stanici Termini je majstor za pice koji je nosio tu igračku na poklon sinu, javili su danas lokalni mediji.

Taj 44. godišnji Rimljanin razdvojen od žene je kao i svake nedjelje sjeo na metro, zatim na regionalni voz i na kraju na autobus da vidi sina koji živi sa bakom i dekom u Anjaniju, 60 kilometara jugoistsočno od Rima.

Ovog puta je kupio plastičnu pušku kao poklon djetetu zbog karnevala.

U metrou i na stanici usapaničeni putnici pozvali su policiju da jave da se pojavio naoružan muškarac, zbog čega je oko 20.00 sati evakuisana stanica Termini i poslat veliki broj policajaca.

Istražitelji su brzo pronašli na snimcima nadzornih kamera kako taj čovek obučen u crne pantalone i teget jaknu mirno hoda sa puškom uperenom ka zemlji.

U vozu on nije ništa primjetio. Pored njega je sjedeo jedan pripadnik karabinjera koji nije bio na dužnosti i koji se uznemirio zbog oružja ali ga je čovjek brzo umirio objasnivši mu da se radi o igrački za njegovog sina.

Kad je stigao kući karabinjer je otkrio da je dignuta panika zbog tog čoveka i javio da se radi o lažnoj uzbuni. Ali policija je tek danas uspjela da nađe čovjeka, koji je potvrdio priču i pokazao račun iz radnje za igračke.

Najviše što može da dobije je poziv kod sudije zbog izazivanja lažne uzbune.

Bonus video: