Zubin: Putin je korumpiran. Portparol: To je čista fikcija

"Bilo da je riječ o ruskom energetskom bogatstvu, ili o drugim državnim ugovorima, upravlja onima kojima vjeruje da će mu služiti, a isključuje one za koje to ne misli", ekao je za emisiju "Panorama" Adam Zubin, koji nadgleda sprovođenje sankcija američkog Ministarstva finansija prema Rusiji
3 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2016. 19:26h

Predstavnici Ministarstva finansija SAD rekli su za Bi-Bi-Si (SAD) da je ruski predsjednik Vladimir Putin korumpiran i da američke vlasti znaju za to "mnogo godina".

Putinov portparol je to demantovao, rekavši da "nije potreban odgovor ni na jedno od ovih pitanja, jer su ona čista fikcija", naveo je BBC.

"Vidjeli smo kako omogućava bogaćenje svojih prijatelja, bliskih saradnika i kako marginalizuje one koje on ne vidi kao prijatelje, kako koristi državna sredstva. Bilo da je riječ o ruskom energetskom bogatstvu, ili o drugim državnim ugovorima, upravlja onima kojima vjeruje da će mu služiti, a isključuje one za koje to ne misli. Za mene, to je slika korupcije", rekao je za emisiju "Panorama" Adam Zubin, koji nadgleda sprovođenje sankcija američkog Ministarstva finansija prema Rusiji.

Bonus video: