Oland: Nijedna prijetnja džihadista neće zastrašiti Francusku

Oland, koji planira da produži vanredno stanje u Francuskoj, dodao je da i dalje postoji prijetnja navodeći da se zemlja "nikada neće predati već će koristiti sva sredstva za svoju odbranu" od terorizma
0 komentar(a)
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2016. 08:54h

Francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je danas da nijedna prijetnja džihadista neće zastrašiti Francusku nakon što je Islamska država objavila video snimak o počiniocima napada u Parizu 13. novembra 2015. godine.

"Ništa nas ne plaši i nijedna prijetnja ne može da unese zrno sumnje za nastavak borbe protiv terorozima", rekao je Oland novinarima u Nju Delhiju gdje se nalazi u višednevnoj posjeti.

Francuski predsjednik je rekao da je video snimak "samo diskvalifikovao počinioce napada" u kojem je poginulo 130 i povrijeđeno 350 osoba.

Oland, koji planira da produži vanredno stanje u Francuskoj, dodao je da i dalje postoji prijetnja navodeći da se zemlja "nikada neće predati već će koristiti sva sredstva za svoju odbranu" od terorizma.

U snimku naslovljenom "Ubijte ih gdje god na njih naiđete" pominje se devet napadača u Parizu, četiri državljana Beligije, trojica iz Francuske i dvojica iz Iraka.

Bonus video: