Sarkozi: Iritirao sam glasače, jednom prolazniku sam rekao "gubi se kretenu"

Sarkozi, koji je izgubio na izborima od socijaliste Fransoa Olanda, nije još javno objavio da će biti predsjednički kandidat 2017. godine, ali se vjeruje da će se ponovo kandidovati za šefa države i ta knjiga smatra se početkom kampanje
1 komentar(a)
Nikola Sarkozi, Foto: Reuters
Nikola Sarkozi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2016. 13:21h

Lider konzervativne Republikanske partije Nikola Sarkozi priznao je u danas objavljenoj knjizi da je pravio greške i iritirao pojedine glasače dok je bio predsjedik Francuske od 2007. do 2012. godine.

Sarkozi, koji je izgubio na izborima od socijaliste Fransoa Olanda, nije još javno objavio da će biti predsjednički kandidat 2017. godine, ali se vjeruje da će se ponovo kandidovati za šefa države i ta knjiga smatra se početkom kampanje.

U knjizi "Francuska za život", Sarkozi (60) je naveo da nije bilo pametno što je izbornu pobjedu 2007. godine proslavio na jahti francuskog tajkuna, kao i što je na sajmu privrede jednom prolazniku koji je bio neprijatan rekao: "Gubi se kretenu".

Sarkozijeva knjiga će se sljedeće nedjelje naći u prodaji, prenio je Rojters.

Rezultati nedavne ankete pokazuju da dvije trećine glasača vjeruju da je Sarkozijevo vrijeme prošlo, a drugo ispitivanje javnog mnjenja ukazuje da je Alan Žipe, kao kandidat konzervativaca, duplo popularniji od Sarkozija.

Bonus video: