Najezda pijanih Britanaca na skijališta u Francuskoj

"Stigao sam u hotel u zoru, naišao sam na putnike onesviješčene od alkohola na podu hotelske sobe. Nisam želio da zakasne na let, pa smo ih vlasnik hotela i ja nosili do taksi vozila", pozalio se Francuz
0 komentar(a)
Pijanstvo, Foto: Shutterstock
Pijanstvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2016. 15:45h

Najezda vidno alkoholisanih turista iz Velike Britanije na luksuzno francusko skijalište Val d'Izer razljutila je lokalno stanovništvo, turiste iz drugih zemalja i ugostitelje, prenose danas britanski mediji.

Godinama unazad poznato alpsko skijalište privlačilo je bogate goste, među kojima su se često mogli vidjeti i članovi britanske kraljevske porodice. Međutim, ovogodišnji jeftini ski aranžmani i pad eura doveli su u Val d'Izer mlade i bučne britanske turiste.

Mirno skijalište postalo je "Malaguf na ledu", po uzoru na špansko ljetovalište, koje je jedna od omiljenih ljetnjih destinacija britanskih turista.

Mladi u alkoholisanom stanju teturaju se po skijaškim stazama, spavaju u snijegu i na ulicama, dovodeći tako u opasnost i sebe i druge, prenosi britanska štampa.

Skijaši su zamijenili skije jeftinim pivom i cjelodnevnom zabavom. Uprkos veoma niskim temperaturama, zabave se često organizuju na otvorenom.

Mnogi ugostitelji odlučili su da britanskim turistima ne izdaju sobe u svojim hotelima.

Hotelijer Fransoa Murel požalio se novinarima da je nekada opuštajući Val d'Izer počeo da privlači drugačiji "tip" turista.

"Skijašima iz Britanije od sada iznajmljujemo samo jednokrevetne i dvokrevetne sobe, kako bismo izbjegli velike grupe bučnih i pijanih gostiju", izjavio je on.

Vozač taksija Valentin Ori (28) naglašava da Britanci vole sa popiju, kao i da sa zabavom počinju veoma rano, nekada čak i prije podneva.

"Prije nekoliko nedjelja vidio sam jednog mladića iz Britanije kako skija noseći samo svoju skijašku kacigu, uprkos veoma niskoj temperaturi, njegovi prijatelji su se smijali i snimali ga telefonima", rekao je Ori.

Taksista navodi da je prije nekoliko dana dobio poziv da preveze četvoro Britanaca na aerodom.

"Stigao sam u hotel u zoru, naišao sam na putnike onesviješčene od alkohola na podu hotelske sobe. Nisam želio da zakasne na let, pa smo ih vlasnik hotela i ja nosili do taksi vozila", pozalio se Francuz.

Olivijerove kolege pronašle su turistu iz Jokšira zatrpanog u snijegu, koji je bio toliko pijan da nije mogao da se sjeti svog imena, hotela u kom je odsjeo niti imena prijatelja sa kojima je doputovao, prenosi britanska štampa.

Kombinacija ledenih temperatura i velike količine alkohola završili su se tragično za pojedine goste francuskih skijališta.

Keron Fluks (18) preminuo je prošle godine od posljedica smrzavanja. Spasioci su pronašli tijelo nesrećnog mladića koji nije mogao da pronađe put do hotela, nakon ludog noćnog provoda.

Slična sudbina zadesila je 2009. godine i britansku studentkinju Rejčel Vard koja se onesvijestila u snegu kada je odlučila da napusti društvo i vrati se u hotelsku sobu.

Bonus video: