Britanija: Besplatni časovi engleskog jezika muslimanskim migrantkinjama

Taj program bi trebalo da pomogne desetinama hiljada žena, koje se trenutno suočavaju sa društvenom izolacijom i diskriminacijom, istakao je Kameron u članku za list "Tajms
1 komentar(a)
Velika Britanija, Foto: Shutterstock
Velika Britanija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2016. 10:42h

Britanska država će finansirati časove engleskog jezika za migrantkinje muslimanske vjere, u nadi da će to unaprijediti njihovu integrisanost u društvo i pomoći u borbi protiv ekstremizma, objavili su danas britanski mediji.

Premijer Dejvid Kameron je izjavio da će za te potrebe biti izdvojeno 20 miliona funti (26 miliona eura), prenijela je agencija AP.

Taj program bi trebalo da pomogne desetinama hiljada žena, koje se trenutno suočavaju sa društvenom izolacijom i diskriminacijom, istakao je Kameron u članku za list "Tajms".

On je dodao da je vrijeme da se okonča "pasivna tolerancija" diskriminatorne prakse i da će znanje jezika biti uzeto u obzir prilikom odlučivanja o dodjeli boravišnih viza.

Kameron je istakao da Britanija neće postati jedinstvena nacija "ako ne budemo odlučniji u vezi naših liberalnih vrijednosti i jasnije ne ističemo očekivanja koja imamo od onih koji dolaze da žive ovdje, kao i ako ne budemo više radili na rušenju barijera".

U Engleskoj trenutno živi oko 190.000 muslimanki koje slabo ili uopšte ne govore engleski.

Bonus video: