Njemačka: Opala podrška koaloiciji Angele Merkel nakon napada u Kelnu

Sa druge strane, podrška antiimigrantskoj Alternativi za Njemačku (AfD) koja je intenzivirala kritiku na račun politike kancelarke prema izbjeglicama nakon napada u Kelnu, porasla je za jedan procentni poen i sada iznosi 10 odsto
2 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2016. 20:25h

Podrška njemačkoj vladajućoj koaliciji kancelarke Angele Merkel opala je za dva procenta nakon masovnih napada na žene za koje se optužuju migranti u Kelnu tokom novogodišnje noći.

Jedna od prvih anketa ove godine koju je sprovela televizija ARD, pokazuje da je tijesna većina Nkemaca skeptična po pitanju da li Njemačka može da savlada veliki priliv migranata.

Anketa sprovedena 12. i 13. januara navodi da je podrška vladajućoj koaliciji opala na 37 odsto, prenosi Rojters.

Sa druge strane, podrška antiimigrantskoj Alternativi za Njemačku (AfD) koja je intenzivirala kritiku na račun politike kancelarke prema izbjeglicama nakon napada u Kelnu, porasla je za jedan procentni poen i sada iznosi 10 odsto.

Njemačka policija registrovala je 652 krivične tužbe u vezi sa događajima u Kelnu od kojih se 331 odnosi na seksualne napade.

Na pitanje da li se slažu sa optimitističnom mantrom Angele Merkel o tome da Njemačka može da savlada izazove izbjegličke krize, 51 odsto ispitanika izražava sumnju u to, dok 44 odsto podržava poziciju kancelarke.

Njemci su podijeljeno odgovorili i na pitanje da li ih priliv migranata plaši - 48 odsto njih odgovara pozitivno, dok 50 odsto ispitanika kaže da to za njih nije izvor zabrinutosti.

Bonus video: