PRIKUPLJANJE ZAPOČEO KONZERVATIVNI POSLANIK RENO MISLIJE

Više od milion eura donirano za francuske policajce povrijeđene na protestima Žutih prsluka

Prikupljanje pomoći za policiju uslijedilo je kao odgovor na isti vid podrške bokseru, snimljenom kako udara policajce na subotnjem protestu u Parizu
603 pregleda 0 komentar(a)
Kao odgovor na prikupljanje donacija za francuskog boksera: Milion eura za policiju, Foto: Beta/AP
Kao odgovor na prikupljanje donacija za francuskog boksera: Milion eura za policiju, Foto: Beta/AP

Više od milion eura donirano je francuskim policajcima povrijeđenim u sukobima s aktivistima pokreta "Žuti prsluci", dok obije strane prikupljaju novčana sredstva na internetu.

Prikupljanje pomoći za policiju uslijedilo je kao odgovor na isti vid podrške bokseru, snimljenom kako udara policajce na subotnjem protestu u Parizu.

Internet sajt za prikupljanje sredstava obustavio je kampanju za boksera Kristofa Detingera, koji u pritvoru čeka suđenje za nasilje nad zvaničnicima

Potom je konzervativni poslanik Reno Mislije pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava za sve policajce povrijeđene od početka protesta sredinom novembra.

Pokret "Žuti prsluci" počeo je 17. novembra da organizuje demonstracije širom Francuske zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo u sklopu ekoloških mjera, ali se protest pretvorio u opšti izraz nezavodoljstva građana politikama francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Novi protest zakazan je za subotu.

Preporučujemo za Vas