London: Prodaju dio krova na za preko 600.000 eura

Kako piše na internet stranici agencije koja je prodaje, ta nekretnina se nalazi na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Londonu i idealna je za sve kojima je stalo do “kul ambijenta” i višeg društvenog statusa”
0 komentar(a)
London, Foto: Shuterstock
London, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 03.01.2016. 09:31h

London je opet potvrdio da je najskuplje tržište nekretnina na svijetu, s obzirom da vlasnici 53 kvadratna metra slobodnog prostora na krovu zgrade traže čak 623 hiljade eura.

Kako piše na internet stranici agencije koja je prodaje, ta nekretnina se nalazi na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Londonu i idealna je za sve kojima je stalo do “kul ambijenta” i višeg društvenog statusa”, prenosi B92.

Potencijalni kupac prvobitno bi morao da uplati depozit od 62 hiljade eura, kao i mjesečnu ratu od po 3,46 hiljada eura u narednih 25 godina. U cijenu je uključena i građevinska dozvola za izgradnju dvosobnog stana sa kuhinjom, trpezarijom, kupatilom i terasom.

To je samo jedan od primjera nevjerovatnog rasta cijena nekretnina u glavnom gradu Velike Britanije.

Naime, nedavno je jedan pomoćni objekat prodat za 1,3 miliona eura. Jedno istraživanje je pokazalo da su cijene nekretnina u Londonu trostruko veće od nacionalnog prosjeka.

Tako jedna četvorosobna kuća u prijestonici košta 1,78 miliona eura, za razliku od nacionalnog prosjeka koji iznosi trećinu toga, odnosno 589,99 hiljada eura.

Bonus video: