Grupa mladih Rusa podstiče patriotizam i ljubav prema Putinu

„Kada bih ranije pitao nekog stranca koja mu je asocijacija na Rusiju, rekao bi mi 'babuška', 'balalajka' i 'medvjedi',“ kazao je dizajner Gleb Krajnik. „Sada bi svaki stranac rekao da je to Putin, bilo da ga voli ili ne“
83 pregleda 20 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.12.2015. 18:17h

Grupa mladih Rusa kreira novu generaciju superheroja kako bi podstakla patriotski zanos i pojačala podršku predsjedniku Vladimiru Putinu.

Dizajneri, pisci, umjetnici i animatori rade u organizaciji Set (mreža), koja pravi filmove o novim superherojima - običnim Rusima koji se suočavaju sa izazovima i dokazuju svoj patriotizam.

„Ne moramo da tražimo dobra djela daleko, kad ih ovdje možemo naći“, kazao je za agenciju AP kreativni direktor Danil Zotov.

Kaže da su njegovi heroji iz stvarnog života daleko poželjniji od izmišljenih likova poput Supermena ili Spajdermena.

Većina onih koji rade u Setu su volonteri, koje motiviše patriotizam, a ne profit, navodi AP.

Jedan tim dizajnera je napravio liniju odjeće i nakita „Putinverstehe“, njemački izraz za „Putinov simpatizer“. Jedan od najprodavanijih artikala je prsten sa Putinovim likom.

„Kada bih ranije pitao nekog stranca koja mu je asocijacija na Rusiju, rekao bi mi 'babuška', 'balalajka' i 'medvjedi',“ kazao je dizajner Gleb Krajnik. „Sada bi svaki stranac rekao da je to Putin, bilo da ga voli ili ne.“

Bonus video: