Švajcarska policija traži osobe povezane s terorizmom

Pripadnici obezbjeđenja u evropskom sjedištu UN u Ženevi rekli su da švajcarske vlasti tragaju za četvoricom muškaraca
116 pregleda 0 komentar(a)
Belgija, policija, Foto: Reuters
Belgija, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2015. 16:41h

U Ženevi je danas podignut nivo uzbune, a švajcarska federalna policija traga za osobama za koje sumnja da bi mogle biti povezane sa terorizmom.

Prvobitno su bezbjednosne vlasti kantona Ženeve saopštile da su mjere preduzete "u okviru istraga koje se sprovode poslije prošlomjesečnih napada u Parizu".

Federalna policija u Bernu je, međutim, kasnije saopštila da to objašnjenje nije adekvatno formulisano, te da je ženevskoj policiji naložila da traga za osobama koje bi mogle biti povezane sa terorizmom, ali ih nije vezivala za pariske napade, prenosi Rojters.

Pripadnici obezbjeđenja u evropskom sjedištu UN u Ženevi rekli su da švajcarske vlasti tragaju za četvoricom muškaraca za koje vjeruju da se nalaze u gradu ili okolini i da je sjedište UN pod maksimalnom uzbunom.

Švajcarski list "Maten" navodi da je automobil koji je registrovan u Belgiji, gdje su živeli neki od vinovnika napada u Parizu, prošao policijsku kontrolu u blizini Ženeve, nakon čega je policija analizirala fotografije četvorice osumnjičenih militantnih islamista koje im je dostavila američka CIA.

List "Tribin de Ženev" piše da je sumnjivi automobil sa dvojicom muškaraca primijećen u Ženevi, a potom je napustio zemlju, dok švajcarska televizija javlja da je jevrejskoj zajednici u tom gradu preporučen oprez.

U Ženevi, inače, sutra treba da počnu trodnevni razgovori predstavnika SAD, Rusije i UN o sirijskoj krizi.

Bonus video: