Kopenhagen: Polarni medvjed napao čovjeka, čuvari ispalili gumene metke

"Čuvari su uspješno izveli akciju spasavanja muškarca koji je uskočio u kavez polarnog medvjeda. On je poslije izvlačenja bio u stanju da hoda, ali je, ipak, kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu", izjavio je portparol za štampu kopenhagenškog Zoo vrta Munkholm Hoek
137 pregleda 0 komentar(a)
Polarni medvjed, Foto: Reuters
Polarni medvjed, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2015. 14:34h

Bijeli polarni medvjed povrijedio je jednog muškarca u Zoološkom vrtu u Kopenagenu, pošto je on uskočio u kavez medvjeda.

Čuvari su morali da ispale nekoliko gumenih metaka na životinju prilikom spasavanja čovjeka, saopštili su čelnici vrta.

Portparol za štampu kopenhagenškog Zoo vrta Munkholm Hoek izjavio je da su čuvari uspjeli da nepoznatog muškarca izvuku iz kandži medvjeda, ali da su tom prilikom morali da ispale više gumenih metaka na životinju.

"Čuvari su uspješno izveli akciju spasavanja muškarca koji je uskočio u kavez polarnog medvjeda. On je poslije izvlačenja bio u stanju da hoda, ali je, ipak, kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu", izjavio je on.

Policija u Kopenhagenu opisala je na Tviteru "nezvanog gosta" kao mentalno nestabilnu osobu. Dodali su i da je čovjeka medvjed pregazio neposredno prije akcije spasavanja.

Bengalski tigar usmrtio je jednog muškaca iz Avganistana koji mu je uskočio kavez u julu 2012. godine u tom zoološkom vrtu.

Bonus video: