OGRANIČAVAJUĆE MJERE RUSIJE

Uljukajev: Turski tok može biti ugrožen

Uljukajev je rekao da su projekti Turski tok i izgradnja atomske centrale Akuju u Turskoj na spisku investicionih projekata koji mogu biti zamrznuti ili prekinuti u okviru ograničavajućih mjera protiv Ankare
0 komentar(a)
Rusija Turska Turski tok, Foto: Shutterstock
Rusija Turska Turski tok, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2015. 15:37h

Odluka o izgradnji gasovoda Turski tok i atomske centrale Akuju biće pod dejstvima ograničavajućih mjera Rusije prema Turskoj, saopštio je danas ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev.

Uljukajev je rekao da su projekti Turski tok i izgradnja atomske centrale Akuju u Turskoj na spisku investicionih projekata koji mogu biti zamrznuti ili prekinuti u okviru ograničavajućih mjera protiv Ankare.

"Ovaj projekt (Turski tok) uopšte se ne razlikuje od bilo kog drugog projekta, isto tako se radi o našoj investicionoj saradnji i on se nalazi pod dejstvom zakona o specijalnim ekonomskim mjerama, kao i drugi projekti", rekao je ministar.

Prema njegovim riječima, slična je i situacija sa atomskom centralom Akuju.

"U kratkom vremenu, resor će pripremiti prijedloge. U cjelini, ovaj investicioni projekat pod dejstvom zakona o specijalnim ekonomskim mjerama može i biti predmet odluke (o zamrzavanju ili obustavi)", rekao je šef Ministarstva za ekonomski razvoj.

Projekat Turski tok trebalo je da ruski gas preko Turske dovede do granice Grčke, odakle je mogao da se nastavi i preko Balkana što bi povećalo energetsku stabilnost regiona.

Preporučujemo za Vas