OPASNOST OD NAPADA

Zatvoren centar Brisela: Specijalne akcije zbog terorističkih prijetnji

Stanovnicima ulice Midi navodno naloženo da zatvore prozore, a okolne ulice su blokirane, prenijela je Raša tudej.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2019. 14:33h

Belgijske bezbjednosne snage pokrenule su večeras specijalnu akciju u blizini glavnog trga u Briselu, a navodno je hotel "Radison Blu" zatvoren zbog terorističke prijetnje, javili su lokalni mediji.

Akcija se odvija u blizini ulice Midi, javio je RTL.

Belgijski mediji navode da je nekoliko ulica u centru grada blokirano, a svjedoci kažu  da se na ulicama nalazi veliki broj naoružanih vojnika i policajaca.

Pozivajući se na izjave svjedoka, RTL navodi da je policija naredila ljudima u restoranima da završe obroke i "sačekaju signal za evakuaciju".

Stanovnicima te ulice navodno naloženo da zatvore prozore, a okolne ulice su blokirane, prenijela je Raša tudej.

Brisel: I sutra na snazi najviše mere bezbjednosti

U Briselu ostaju na snazi najviše mjere bezbjednosti, uvedene poslije terorističkih napada u Parizu, zbog "ozbiljne i neposredne prijetnje", objavio je danas belgijski premijer Šarl Mišel.

To znači da će i sjutra na snazi biti najviši stepen bezbjednosti, pa sve škole, univerziteti i gradski metro neće raditi,

"Prijetnja se smatra ozbiljnom i neposrednom", rekao je Mišel, dan nakon što su vlasti podigle nivo uzbune sa trećeg na četvrti nivo.

Sve škole, univerziteti i gradski metro sjutra neće raditi, kazao je belgijski premijer poslije sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost, prenijele su agencije.

U napadima u Parizu, 13. novembra, ubijeno je 130 ljudi.

Zbog najviših mjera bezbjednosti, ulice belgijske prijestonice uglavnom su prazne, a policijska potraga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom se nastavlja.

Belgijski nacionalni Krizni centar je juče povećao mjere obezbjeđenja na širem području Brisela na nivo četiri, koji označava "ozbiljnu i neposrednu opasnost" od terorističkih napada.

Belgijski zvaničnici navode da su te mjere preporučene zato što bi normalno odvijanje aktivnosti u gradu zahtjevalo jače obezbjeđenje.

Galerija