Ispovijest bolničara koji je pokušao da oživi bombaša samoubicu

“Tu su bile žice – bijela, crna, crvena i narandžasta. Četiri različite boje”, kazao je za Rojters. “Znao sam da je u pitanju bombaš samoubica”
1 komentar(a)
David Pariz, Foto: Reuters
David Pariz, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2015. 12:47h

U noći terorističkih napada u francuskoj prijestonici, pariski bolničar je pokušao da pruži prvu pomoć povrijeđenom muškarcu prije nego što je shvatio da se radi o jednom od bambaša samoubica.

Kako piše “Independent”, bolničar po imenu David bio je u kafeu Comptoir Voltair u blizini stadiona “Stad de Frans” kada je eksplozija potresla kafe.

Ovaj 46-godišnji medicinski tehničar je mislio da je u pitanju eksplozija plina, ne shvatajući da je bombaš samoubica po imenu Brahim Abdeslam u tom trenutku detonirao eksploziv u prostoriji punoj ljudi.

Prišao je muškarcu koji je bio bez svijesti i počeo da mu daje vještačko disanje. Zatim je primijetio šta se nalazi ispod Abdeslamove majice.

“Tu su bile žice – bijela, crna, crvena i narandžasta. Četiri različite boje”, kazao je za Rojters. “Znao sam da je u pitanju bombaš samoubica”.

Abdeslam je bio jedan od osmoro terorista koji su te noći izveli seriju napad u kojima je stradalo 130 osoba, a više stotina je povrijeđeno.

Prilikom detonacije niko osim Abdeslama nije preminuo jer njegova bomba nije u potpunosti eksplodirala.

Abdeslam je kasnije preminulo a za njegovim bratom Salahom, koji je vozio dvojicu napadača do mjesta napada, sada traga policija.

Upozorenje: Uznemirujući snimak trenutka kada David pokušava da oživi Abdeslama na ulicama Pariza.

Bonus video: