Sarkozi kritikovao Olanda za izgubljeno vrijeme u borbi protiv terorizma

Sarkozi je ocjenio da "francuska vlada nije učinila ništa na planu unutrašnje bezbjednosti sadašnjom vojnom intervencijom u Siriji" i dodao da je antiteroristička akcija trebalo odmah da se preduzme poslije januarskog napada, u kojem je stradalo 12 ljudi
0 komentar(a)
Nikola Sarkozi, Foto: Reuters
Nikola Sarkozi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2015. 11:19h

Lider desničarske opozicije, bivši predsjednik Francuske Nikola Sarkozi žestoko je danas kritikovao svog nasljednika Fransoaa Olanda koga je optužio za "izgubljeno vreme" u borbi protiv terorizma poslije terorističkih napada u januaru u Parizu.

"Koliko treba da pogine ljudi da se ne bi više koristila riječ bezbjednosni 'propust'? Da li je to broj žrtava napada 7. januara u Parizu? Očigledno je da je odgovor 'ne'. Izgubljeno je mnogo vremena", rekao je Sarkozi u intervjuu pariskom listu Mond, poslije terorističkih napada prošle nedjelje u Parizu u kojima je poginulo 129 osoba i povređeno više od 350 ljudi.

Sarkozi je ocjenio da "francuska vlada nije učinila ništa na planu unutrašnje bezbjednosti sadašnjom vojnom intervencijom u Siriji" i dodao da je antiteroristička akcija trebalo odmah da se preduzme poslije januarskog napada, u kojem je stradalo 12 ljudi.

Bivši francuski predsjednik je rekao da će vjerovatno morati da se formira parlamentarna istražna komisija koja treba tačno da utvrdi šta se desilo.

Sarkozi je dan poslije napada izjavio da su "neophodne jake mjere za bezbjednost svih Francuza".

"Rat koji moramo da vodimo, treba da bude potpun, jer moramo da uzmemo u obzir ozbiljnost situacije, sagledati sve posljedice i preduzeti konkretne mjere", rekao je Sarkozi.

Bonus video: