Moskva osniva Komisiju za borbu protiv finansiranja terorizma

Nakon prošlonedjeljnih napada u Parizu u kojima je stradalo 129 osoba, lideri zemalja članica G20 su se na samitu koji je održan ovog vikenda, za razliku od uobičajenih tema u vezi sa globalnom ekonomijom bavili bezbjednošću
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2015. 10:34h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz koji predviđa osnivanje Komisije za borbu protiv finansiranja terorizma, saopšteno je iz Kremlja.

To je još jedan dokaz da se ruski lider odlučio da se usredsrijedi na ono što je nazvao borbom protiv militanata Islamske države, prenio je Rojters.

Nakon prošlonedjeljnih napada u Parizu u kojima je stradalo 129 osoba, lideri zemalja članica G20 su se na samitu koji je održan ovog vikenda, za razliku od uobičajenih tema u vezi sa globalnom ekonomijom bavili bezbjednošću.

Učesnici samita su se dogovorili da postepeno povećaju kontrolu granica i vazdušnu bezbjednost i da pronađu način da se izbore sa finansiranjem terorizma.

Ukazom, koji stupa na snagu odmah po donošenju, Putin je naredio da institucije javnog tužilaštva, centralne banke i regionalne vlasti, novoosnovanoj komisiji proslede sve informacije u vezi sa sumnjivim aktivnostima.

Ukazom je predviđeno da komisiji budu predate sve informacije u vezi sa sumnjivim aktivnostima organizacija i pojedinaca, kako bi se zamrzla njihova imovina, a ovo se odnosi na organizacije i pojedince koji nijesu na listi onih za koje postoje informacije o umješanosti u ekstremističke aktivnosti ili terorizam.

Bonus video: