Ulcinj: Srušen sprat na objektu Briskua

Rušenje je izvela kompanija DM Company iz Nikšića, koja je ponudila najbolje usove na tenderu ministrarstva
4 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2015. 12:16h

Po nalogu inspekcije zaštite prostora, danas je srušen dio objekta u vlasništvu Emine Brisku u naselju Pinješ u Ulcinju zbog nelegalne gradnje.

Porušena je poslednja etaža trospratnog objekta u grubim građevinskim radovima na osnovu rješenja o rušenju Uprave za inspekcijske poslove, koje je potvrđeno rješenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma, u postupku po žalbi.

Rušenje je izvela kompanija DM Company iz Nikšića, koja je ponudila najbolje usove na tenderu ministrarstva.

U Upravi za inspekcijske poslove “Vijestima” je još u martu potvrđeno da je objekat Briskua nelegalan i da će uskoro biti sproveden administrativni postupak rušenja.

“U predmetu subjekta nadzora Emine Brisku prilikom prve kontrole zabranjeno je izvođenje radova i zapečaćen objekat. Doneseno je rješenje kojim je naređeno pečaćenje objekta u osnovi od oko 300 kvadratnih metara, kao i rješenje o rušenju”, odgovorila je tada Uprava na pitanja “Vijesti”.

Rješenje o rušenju donijeto je za izvedene radove na izgradnji izgradnji AB spratne ploče nad i spratom, izlivena AB platna, 23 komada, postavljene oplate, šalunge i armature za izlivanje ploče nad drugim spratom, koji su tokom decembra 2014. godine, početi pa nastavljeni.

"Izgradnja objekta je započeta 2008. godine, a za grube građevinske radove na dvije navedene etaže, vlasnik objekta nije posjedovao prethodno pribavljenu građevinsku dozvolu.Predmetni objekat se nalazi na katastarskoj parceli 2781/1 KO Ulcinj - Opština Ulcinj, a u vlasništvu je Remzija Brisku", naveli su tada iz Uprave za inspekcijske poslove.

Galerija

Bonus video: