Pregovori Grčke s kreditorima i dalje bez saglasnosti

Posljednja runda pregovora trajala je 17 časova, a naredna će početi danas popodne. U međuvremenu će se održati savjetovanje ekonomskog štaba vlade s premijerom Aleksisom Ciprasom, javile su Ria novosti
0 komentar(a)
Grčka, kriza, Foto: Reuters
Grčka, kriza, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2015. 11:17h

Pregovori grčke vlade sa kreditoroma završeni su rano jutros bez postignute saglasnosti oko problema nenaplativih kredita i zaštite od prodaje jedine imovine dužnika.

Kako je novinarima u Atini rekao visokopozicionirani izvor u Ministarstvu finansija Grčke, s kreditorima su dogovorene promjene u rukovodstvima banaka i uloga Fonda za finansijsku stabilnost.

Posljednja runda pregovora trajala je 17 časova, a naredna će početi danas popodne. U međuvremenu će se održati savjetovanje ekonomskog štaba vlade s premijerom Aleksisom Ciprasom.

Ranije je savjet za ekonomsku politiku grčke vlade smatrao mogućim da se do 14. novembra postigne sporazum o spornim pitanjima.

Bez sporazuma s kreditorima o realizaciji programa reformi, Grčka neće dobiti narednu tranšu kredita od dvije milijarde eura i 10 milijardi eura za dokapitalizaciju banaka. Radna grupa evrogrupe razmotriće grčko pitanje u utorak.

Grčka se obavezala da usaglašava sve svoje akcije na ekonomskom polju s kreditorima i na njihov zahtev sprovede ambiciozni program reformi.

Bonus video: