Moskva očekuje promjenu pristupa NATO

"Događaji u Parizu će sigurno stvari postaviti na svoje mjesto i donekle promijeniti listu prioriteta naših kolega u Vašingtonu i drugim prijestonicama zemalja NATO-a", rekao je
3 komentar(a)
Kremlj, Foto: Shutterstock
Kremlj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.11.2015. 09:06h

Rusija računa da će tragični događaji u Parizu u petak uveče biti impuls za zemlje Sjevernoatlantskog saveza (NATO) da promijene pristup, izjavio je danas zamjenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

"Događaji u Parizu će sigurno stvari postaviti na svoje mjesto i donekle promijeniti listu prioriteta naših kolega u Vašingtonu i drugim prijestonicama zemalja NATO-a", rekao je on u Antaliji, gdje se održava samit Grupe 20 (G20), prenosi TASS.

Pitanje borbe protiv terorizma na predlog predsjedavajuće G20, Turske, stavljeno je na dnevni red samita, a kako je saopštila ruska predstavnica za pripremu samita Svetlana Lukaš, "dvadesetorica" će unijeti izmjene u pripremljenom završnom kominikeu sa samita zbog događaja u Parizu, u kojima je poginulo, prema posljednjim podacima, najmanje 129 osoba.

Prema njenim riječima, u završnoj izjavi u odvojenom dijelu biće riječi o problemu izbjeglica u kom će biti navedeni zajednički pristupi o kojima postoji saglasnost.

Bonus video: