U Turskoj ubijena četiri osumnjičena pripadnika Islamske države

Turske vlasti su saopštile da u znak solidarnosti sa žrtvama sinoćnih napada u Parizu neće biti muzike tokom prijema niti drugih događaja u okviru samita
1 komentar(a)
lovačka puška, Foto: Shutterstock
lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2015. 18:35h

Turski vojnici su danas ubili četiri osumnjičena pripadnika Islamske države, a 11 demonstranata je privedeno dan prije samita lidera Grupe 20 najrazvijenih zemalja, javila je agencija Anadolija.

U izvještaju se navodi da su dva automobila, u kojima su, kako se vjeruje, bili pripadnici Islamske države, prišli oklopnom vojnom vozilu, ignorišući upozorenja da stanu i otvorivši vatru na vojnike.

Vojnici su u odgovoru na napad ubili četvoricu ektremista u jednom od automobila, dok je su napadači u drugom automobilu pobjegli.

Incident se dogodio blizu vojne pogranične ispostave, lizu grada Oguzeli, u provinciji Gazijantep, oko 700 kilometara od Antalije, gdje će sjutra početi dvodnevni samit šefova država i vlada ekonomski najjačih zemalja svijeta, posvećen svjetskoj privredi, sirijskom sukobu i izbjegličkoj krizi.

Policija je uhapsila četiri demonstranta na aerodromu u Antaliji, dok je sedam demonstranta privedeno u Istanbulu, ispred njemačkih i britanskih konzulata.

Turske vlasti su saopštile da u znak solidarnosti sa žrtvama sinoćnih napada u Parizu neće biti muzike tokom prijema niti drugih događaja u okviru samita.

Na samit dolaze lideri SAD, Rusije i Kine, a predsednik Francuske Fransoa Oland otkazao je put u Tursku.

Bonus video: