Njemačka policija donirala crnogorskoj vozila i vanbrodske motore

"Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje, a naša i njemačka policija uspješno sarađuju kako na nivou kriminalističkih policija i razmjene relevatnih informacija tako i u oblasti rada graničnih policija", rekao je direktor Uprave policije Veselin Veljović
145 pregleda 4 komentar(a)
Veselin Veljović, Robert Veber, Foto: Uprava policije
Veselin Veljović, Robert Veber, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.11.2018. 14:39h

Njemačka policija donirala je crnogorskoj vozila i vanbrodske motore vrijedne oko 380 hiljada eura.

Iz Uprave policije saopšteno je da su direktor Uprave policije Veselin Veljović i ambasador Njemačke u Podgorici Robert Veber danas u Podgorici potpisali Protokol o donaciji.

Njemačka policija donirala je 16 motornih vozila „Volkswagen” i šest vanbrodskih motora „Suzuki” koje će koristiti crnogorski Sektor granične policije u nadzoru državne granice i prevenciji, otkrivanju i sprječavanju krivičnih djela iz oblasti prekograničnog kriminala.

Navodi se da se Veljović zahvalio na vrijednoj i značajnoj donaciji i kazao da je ta aktivnost još jedna potvrda odnosa povjerenja i prije svega sadržajne i kvalitetne saradnje policija Crne Gore i Njemačke koja zajedničkim akcijama, dala konkretne rezultate.

"Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje, a naša i njemačka policija uspješno sarađuju kako na nivou kriminalističkih policija i razmjene relevatnih informacija tako i u oblasti rada graničnih policija", rekao je Veljović.

On je kazao da crnogorska policija postiže sve bolje rezultate, i da je napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji prepoznat i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori čemu je doprinijela i kontinuirana podška njemačke policije kolegama u crnogorskoj policiji.

Verber je, kako se navodi, istakao da njemačka i crnogorska policija u kontinuitetu ostvaruju izuzetnu profesionalnu saradnju i da zajedničkim aktivnostima doprinose čuvanju granica i prevenciji i sprječavanju prekograničnog i drugih oblika kriminala na evropskom kontinentu.

Njemačke je u prethodnom periodu podržava crnogorsku policiju u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala, a ove godine donirala je sredstva i opremu i finansirala obuke u ukupnoj vrijednosti od oko milion eura.

Bonus video: