Rusija: 224 crkvena zvona za svaku od žrtava nesreće

Ostali memorijalni događaji žrtvama avionske nesreće u Egiptu trajaće u Sankt Peterburgu cijele nedjelje i svi sveštenici te eparhije su dobili instrukcije da se mole za mrtve i sprovode obrede, dajući moralnu podršku porodicama i rođacima žrtava
0 komentar(a)
Sankt Peterburg, Foto: Reuters
Sankt Peterburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2015. 09:34h

U Sankt Peterburgu danas se će biti održano opelo i sahrana žrtava iz aviona "Erbas 321" ruske aviokompanije "Kogalimavija" koji se srušio u egipatskom dijelu Sinaja, zvona će zvoniti i poslije službe, a crkveni hor pjevati još pola sata, javila je novinska agencija Tas s.

Zvona monumentalne crkve Isakijevski sabor oglasiće se 224 puta u znak počasti za 217 poginulih putnika i sedam članova posade, gotovo svih Rusa, koji su poginuli prije devet dana po povratku sa ljetovanja iz egipatskog ljetovališta Šarm el Šeika.

"Služba u crkvi povodom sahrane biće otvorena za sve stanovnike Sankt Peterburga. Mjerač elektronskog zvona koja kontroliše rad zvona, programiran je tako da će se zvona čuti tokom opela i kada ljudi budu napuštali crkvu, pošto služba bude gotova", naveli su crkve Isakijevski sabor za Tas s.

Crkveni hor sa upaljenim svijećama u rukama, otpjevaće muzička djela u trajanju od 30 minuta, pošto sveštenici budu okončali opelo.

Ostali memorijalni događaji žrtvama avionske nesreće u Egiptu trajaće u Sankt Peterburgu cijele nedjelje i svi sveštenici te eparhije su dobili instrukcije da se mole za mrtve i sprovode obrede, dajući moralnu podršku porodicama i rođacima žrtava.

Internet će takode tugovati za mrtvima gdje je otvoren poseban sajt posvećen putnicima aviona A321 i gdje su objavljena njihova imena sa fotografijama i pričama iz njihovih života, uz posebnu pažnju najmlađoj žrtvi Darini Gromovoj koja je imala samo 10 mjeseci.

Na sajtu ima poseban dio pod nazivom "vaša saučešća" gdje stanovnici Sankt Peterburga mogu da pišu stihove ili jednostavno iznesu svoja saučešća, navodi Tas s .

Bonus video: