Erdogan: Ubijeno 2.000 ekstremista, osujećen napad

Erdogan je rekao i da su uhapšene osobe sa sedam kilograma eksploziva, koje su pokušale da pobjegnu u Siriju, i za koje se sumnja da su planirale da izvrše samoubilački napad
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2015. 19:45h

Oko 2.000 ekstremista ubijeno je u nedavnim operacijama unutar i izvan granica Turske, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, dodajući da su bezbjednosne snage uhapsile osobe za koje se sumnja da su spremale teroristički napad.

Erdogan je poručio da će se takve operacije nastaviti.

"U zemlji i izvan nje ubijeno je sada 2.000 terorista", rekao je Erdogan u govoru koji je prenijela tv stanica "AHaber".

Turska je izvršila napade na ekstremiste Islamske države u Siriji i na položaje kurdskih ekstremista u zemlji i na sjeveru Iraka, podsjetio je Rojters.

Erdogan je rekao i da su uhapšene osobe sa sedam kilograma eksploziva, koje su pokušale da pobjegnu u Siriju, i za koje se sumnja da su planirale da izvrše samoubilački napad.

"Bezbjednosne snage uhvatile su grupu koja je pripremala novi teroristički napad u Turskoj", kazao je Erdogan, pozivajući se na informacije koje je dobio od ministra unutrašnjih poslova.

Bonus video: