Gradonačelnik Rima povukao ostavku

Gradonačelnik Rima je negirao da je radio bilo šta pogrešno i kada je najavio ostavku 8. oktobra zbog tvrdnji da je podnosio netačne račune za ručkove i večere u restoranima
1 komentar(a)
Rim grad, Foto: Shutterstock
Rim grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2015. 19:17h

Gradonačelnik Rima Injacio Marino povukao je danas ostavku koju je podnio prije tri nedelje zbog skandala oko računa za restorane, čime je doveo u neprijatnu poziciju Demokrtsku stranku (PD) premijera Matea Rencija.

"Gradonačelnik je potpisao pismo kojim povlači ostavku," navedeno je u kratkom saopštenju, prenosi Rojters.

Marino, koji je član Demokratske stranke ne uživa podršku Rencija i njegova odluka da nastavi borbu na mjestu gradonačelnika potencijalno može da naškodi premijeru.

Renci se otvoreno distancirao od Marina rekavši da je on "izgubio povjerenje Rimljana," a PD je danas saopštila da će povući sve svoje većnike iz gradske vlade ukoliko Marino povuče ostavku.

Gradonačelnik Rima je negirao da je radio bilo šta pogrešno i kada je najavio ostavku 8. oktobra zbog tvrdnji da je podnosio netačne račune za ručkove i večere u restoranima.

On nikad nije formalno napustio dužnost a čak je i u svojoj prvobitnoj ostavci rekao da bi mogao da promijeni odluku ukoliko se politička situacija promijeni.

Za sada nije jasno kako Marino očekuje da upravlja gradskom administracijom bez podrške većnika Demokratske stranke, napominje Rojters.

Bonus video: