Gabrijel: Naravno da želim da budem kancelar

Bez obzira na pad popularnosti demohrišćana, Merkelova je i dalje daleko ispred Gabrijela, kada je riječ o tome koga bi Njemci željeli da vide u kancelarskoj fotelji, kada bi direktno mogli da biraju kancelara
0 komentar(a)
Zigmar Gabrijel, Foto: Reuters
Zigmar Gabrijel, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2015. 10:31h

Šef Socijaldemokratske partije (SPD) i vicekancelar Zigmar Gabrijel okočao je sve špekulacije u vezi sa kancelarskom kandidaturom i, u momentu kada popularnost demohrišćana kancelara Angele Merkel pada zbog izbejgličke krize, rekao da želi da bude njemački kancelar.

"Naravno da želim da budem njemački kancelar, ako me SPD bude imenovala", rekao je Gabrijel magazinu "Štern".

Gabrijel bi tako 2017. godine mogao da bude "izazivač" Merkelove, koja se o svojoj kandidaturi i eventualnom četvrtom kancelarskom mandatu još nije javno izjasnila.

Bez obzira na pad popularnosti demohrišćana, Merkelova je i dalje daleko ispred Gabrijela, kada je riječ o tome koga bi Njemci željeli da vide u kancelarskoj fotelji, kada bi direktno mogli da biraju kancelara.

Prema aktuelnoj anketi Instituta za istraživanje javnog mnjenja Forsa, 46 odsto Njemaca željelo bi i dalje Merkelovu, a svega 16 odsto Gabrijela za kancelara.

Bonus video: