OEBS: Prijetnje novinarima su ozbiljna kršenja slobode medija

Grupa demonstranata napala je novinara veb portala Bazfid Davida Perotina 22. oktobra dok je izvještavao sa demonstracija ispred prostorija AFP u Parizu
0 komentar(a)
Dunja Mijatović, Foto: Savo Prelević
Dunja Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2015. 15:49h

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila je danas zabrinutost zbog nedavnog napada na novinara veb portala Bazfid (Buzzfeed) i prijetnji o upadu u prostorije Agencije frans pres (AFP) tokom demonstracija u Parizu, saopštio je OEBS.

"Kada su novinari napadnuti i kad im se prijeti, to predstavlja ozbiljno kršenje slobode medija", rekla je Mijatović i dodala da "novinarima uvijek treba da bude omogućeno da svoj posao obavljaju na slobodan i bezbjedan način".

Mijatović je pozdravila brzu reakciju francuske policije i izrazila uvjerenje da će vlasti učiniti sve da počinioci tog napada budu privedeni pravdi.

Grupa demonstranata napala je novinara veb portala Bazfid Davida Perotina 22. oktobra dok je izvještavao sa demonstracija ispred prostorija AFP u Parizu.

Policija je brzo reagovala i spriječila dalje napade na novinara, koji je zadobio lakše povrede.

Demonstranti su, takođe, prijetili da će upasti u prostorije AFP, navodno zbog uređivačkog stava te agencije po pitanju izraelsko-palestinskog konflikta.

Bonus video: