Njemačka: Žrtva ubistva živa 31 godinu kasnije

Našao se čak i ubica, ali je potom povukao priznanje, a navodno je godinu dana kasnije u šumi kod Volfsburga nađeno i tijelo studentkinje
84 pregleda 0 komentar(a)
depresija, Foto: Shutterstock.com
depresija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.09.2015. 20:03h

Jedna navodna žrtva ubistva 1984. godine, kako je poslije istrage konstatovala policija, a danas 55-godišnja žena, pojavila se u Diseldorfu pošto je 31 godinu skrivala identitet, objavila je danas policija.

Ta žena, 24-godišnja studentkinja u to vrijeme, nestala je jula 1984. u području Brunsvika, na sjeveru Njemačke, gdje je živjela u studentskom gradu, objavila je tada policija koja je poslije nekoliko mjeseci istrage konstatovala da je djevojka ubijena.

Našao se čak i ubica, ali je potom povukao priznanje, a navodno je godinu dana kasnije u šumi kod Volfsburga nađeno i tijelo studentkinje. Slučaj je zaključen 1989. godine, kada je djevojka zvanično proglašena mrtvom.

Policija je međutim na "mrtvu studentkinju" ponovo nabasala 11. septembra ove godine.

Pozvani na mjesto provale u Diseldorfu, policajci su bili iznenađeni kada im je žena u stanu rekla da ime na vratima zapravo nije njeno, a potom otkrila ko je i rekla im da je dobrovoljno nestala prije 31 godine. Policajcima je čak dala svoje stare lične isprave.

Ona je, međutim odbila da objasni razloge koji su je naveli da nestane, da kaže zašto ne želi da se sastane sa svojom porodicom i kako je tri decenije živjela ne koristeći svoja dokumenta.

Bonus video: