Putin: Amerikanci ne treba da me smatraju autokratskim carem

Putin se u šali požalio na svoj imidž snagatora u SAD. "Možda u Americi nemaju šta drugo da rade nego da pričaju o meni?", rekao je
7 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2015. 18:49h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u intervjuu američkoj mreži CBS uoči posjete SAD da Amerikanci ne treba da ga smatraju autokratskim "carem" i pohvalio je njihovu otvorenost i kreativnost.

Novinar CBS-a Čarli Rouz upitao je Putina, koji bi sljedeće nedjelje na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija trebalo da se sastane sa predsjednikom SAD Barakom Obamom, da li mu dolikuje da ga zovu carem, prenijela je agencija AFP.

"Ne, ne dolikuje mi. Ali nije ni važno kako me zovu, bez obzira da li se radi o ljudima koji mi žele dobro, prijateljima ili političkim protivnicima", istakao je predsjednik Rusije u isječcima intervjua koji će u cjelosti biti emitovan u nedjelju.

"Važno je ono što morate da uradite u interesu svoje zemlje, koja vam je povjerila titulu šefa ruske države", dodao je on.

Putin se zatim u šali požalio na svoj imidž snagatora u SAD. "Možda u Americi nemaju šta drugo da rade nego da pričaju o meni?", rekao je on.

Ruski predsjednik je, međutim, imao i lijepe riječi za Amerikance, pa je u intervjuu naveo: "Volim kreativnost koje pokazuju u rješavanju svojih problema. A takođe i njihovu otvorenost, zato što im omogućava da oslobode unutrašnje potencijale svog naroda. Zahvaljujući tome, Amerika je postigla nevjerovatne rezultate u razvoju svoje zemlje."

Bonus video: