Grčka: Zamjenik ministra podnio ostavku zbog uvredljivih tvitova

Lider Nezavisnih Grka Panos Kamenos, govorio je o svom prezimenjaku Dimitrisu Kamenosu, s kojim inače nije u srodstvu, prenosi Rojters
0 komentar(a)
Panos Kamenos, Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Panos Kamenos, Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2015. 10:14h

Zamjenik grčkog ministra infrastrukture i saobraćaja Dimitris Kamenos podnio je ostavku samo nekoliko sati pošto je nova vlada položila zakletvu, zbog rasističkih i antisemitskih poruka objavljenih na njegovom Tviter nalogu.

Kamenos (49) je član Nezavisnih Grka, stranke koja je ušla u novu koalicionu vladu.

Agencija AP je navela da su uvredljive poruke objavljene ove i prošle godine. Kamenos je naveo da taj slučaj istražuje odjeljenje policije zaduženo za sajber kriminal, kao i da je njegov Tviter nalog ugašen.

On je dodao da mu je nekoliko članova njegovog tima pomagalo oko održavanja naloga.

Lider Nezavisnih Grka Panos Kamenos je juče zatražio od zamenika ministra infrastrukture i saobraćaja da podnese ostavku.

"Dok istina o antisemitskim i rasističkim izjavama ne izađe na vidJelo, zamJenik ministra će olakšati stvar svojom ostavkom", naveo je Panos Kamenos, koji nije u srodstvu sa Dimitrisom Kamenosom, prenio je Rojters.

Dimitris Kamenos tvrdi da kontroverzni tvitovi nijesu njegovi, kao i da njegove postove na društvenim mrežama reguliše tim saradnika i da je već bivao i žrtva hakera.

Bonus video: