Rusija: Guverneru oduzeto 150 luksuznih satova, neki vrijede i milion dolara

Protiv guvernera naftom bogatog regiona Komi Vjačeslava Gajzera i njegovog zamjenika Alekseja Černova podignuta je optužnica za organizivanje kriminalne grupe i prevaru
4 komentar(a)
Vjačeslav Gajzer, Foto: Reuters
Vjačeslav Gajzer, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2015. 15:53h

Ruski Istražni komitet saopštio je danas da je našao više od 60 kg nakita i 150 luksuznih satova, od kojih su pojedini vrijedni do milion dolara, u okviru slučaja koji je pokrenut protiv jednog ruskog guvernera.

Kako prenosi Rojters, protiv guvernera naftom bogatog regiona Komi Vjačeslava Gajzera i njegovog zamjenika Alekseja Černova podignuta je optužnica za organizivanje kriminalne grupe i prevaru.

Komitet je saopštio da su njegovi službenici, uz podršku operativaca Federalne službe bezbjednosti (FSB), izveli racije u domovima i kancelarijama osumnjičenih u Komi, Sankt Peterburgu i Moskvi.

“Više od 60 kg nakita, 150 satova vrijednosti od 30.000 do 1.000.000 dolara, 50 pečata je zaplijenjeno”, navodi se u saopštenju.

Optužnica uključuje još najmanje 12 osumnjičenih, bivših i sadašnjih regionalnih zvaničnika i biznismena, koji se smatraju saučesnicima u krivičnim djelima.

Bonus video: