Njemački medijski gigant prodao svu imovinu u Rusiji

"Aksel Špringer" je u saopštenju naveo da je dogovorio prodaju sve imovine u Rusiji, uključujući rusko izdanje magazina Forbs (Frbes) i još nekoliko časopisa ruskoj kompaniji Artkom medija (Artcom Media)
2 komentar(a)
Aksel Špringer, Foto: Shutterstock
Aksel Špringer, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.09.2015. 11:30h

Ruska filijala njemačkog medijskog giganta "Aksel Špringera" (Axel Springer) prodao je svu svoju imovinu u medijima u Rusiji kako bi se povinovao novom zakonu.

Rusija je prošle godine usvojila zakon koji ograničava strano vlasništvo u medijima u Rusiji na 20 odsto iz bezbjednosnih razloga. Zakon stupa na snagu 2017.

"Aksel Špringer" je u saopštenju naveo da je dogovorio prodaju sve imovine u Rusiji, uključujući rusko izdanje magazina Forbs (Frbes) i još nekoliko časopisa ruskoj kompaniji Artkom medija (Artcom Media).

Sve nacionalne televizije u Rusiji kontroliše vlada, dok su neki štampani mediji u stranom vlasništvu, uključujuć Forbs i Vedomosti, koji je u vlasništvu američkog "Dau Džonsa" (Dow Jones), odnos Njuz korpa (News Corpa) Ruperta Mardoka i često su kritični prema politici Kremlja.

Bonus video: