Policajci u Holandiji štrajkuju zbog niskih plata

olicijski sindkat ACP kaže da su policajci bili "dovoljno dugo lojalni" i poziva vladu da poboljša ponudu za povećanje od 5 odsto i bonus od 500 eura
60 pregleda 2 komentar(a)
Holandija, Foto: Wikipedia
Holandija, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 16.09.2015. 11:34h

Policajci u Holandiji štrajkuju zbog niskih plata, a danas su blokirali ulaze u sjedište premijera i tri ministarstva u Hagu u okviru pojačane kampanje sindikata za bolje plate i uslove za pripadnike policije.

Okupljeni policajci, zasada uglavnom dobro raspoloženi, vraćaju službenike ministarstva finansija, unutrašnjih poslova i pravde sa ulaza, pokazuju snimci sa lica mjesta.

Policijski sindkat ACP kaže da su policajci bili "dovoljno dugo lojalni" i poziva vladu da poboljša ponudu za povećanje od 5 odsto i bonus od 500 eura, prenosi Rojters.

Štrajk je organizovan u trenutku kada se u obližnjem parlamentu vodi debata o budžetu za narednu godinu, a trebalo bi da traje do 17 časova po lokalnom vremenu, najavio je sindikat.

Policajci su tokom proteklih mjeseci u znak protesta onemogućili održavanje više sportskih događaja, odbijajući da obezbjeđuju fudbalske utakmice a prijete i da će blokirati rutu Tur de Fransa kroz Holandiju.

Oni su juče tokom četvorosatnog štrajka odgovarali samo na prioritetne pozive.

Bonus video: