Marine Le Pen nazvala Merkel "imperatorkom"

"Njemačka, koja je uvela privremenu kontrolu na svojim granicama, učinila je to ne upozorivši unaprijed nijednu drugu zemlju, jer "imperatorka" Merkel ne mora nikome da polaže račune", rekla je Le Pen
0 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2015. 09:57h

Predsjednica francuskog Nacionalnog fronta, Marine Le Pen iznijela je tešku optužbu na račun njemačke kancelarke Angele Merkel, nazvavši je "imperatorkom" i optuživši je da "silom želi da nametne ilegalnu migraciju cijeloj Evropi".

"Optužujem njemačku kancelarku da cijeloj Evropi želi da nametne ilegalnu migraciju, pošto joj je nametnula vlastiti financijski sistem", kazala je Le Pen na seminaru o suverenitetu koji je organizovala ekstremno desna stranka Flamanski interes u prostorima flamanskog parlamenta u Briselu.

"Njemačka, koja je uvela privremenu kontrolu na svojim granicama, učinila je to ne upozorivši unaprijed nijednu drugu zemlju, jer "imperatorka" Merkel ne mora nikome da polaže račune", rekla je Le Pen.

Ona je u govor držala pred oko 200 članova i pristalica stranke Flamanski interes.

"Kada gospođa Merkel nešto odluči, imaćemo desetine hiljada dodatnih izbjeglica koji će dolaziti u Francusku, Italiju... ne da bi pobjegli pred ratom i masakrima, već zbog finansijske pomoći, smještaja i pomoći koju će im omogućiti vlade", rekla je Le Pen čiji je govor često prekidan aplauzima.

Bonus video: