Penzioner 20 minuta vozio autoputem u kontra smjeru

"Čovjek nije bio ni pod uticajem alkohola, ni ljekova, ni droge"
2 komentar(a)
Njemačka autoput, Foto: Reuters
Njemačka autoput, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2015. 08:09h

Njemački penzioner, star 83 godine, vozio je čitavih 20 minuta u kontra smjeru auto-putem u Donjoj Saksoniji i tako "zaustavio dah" saobraćajnoj policiji, javljaju njemački mediji i navode da je starac, prije nego što mu je policija postavila prepreke, primijetio šta radi i bezbjedno se zaustavio u blizini Braunšvajga.

"Čovjek nije bio ni pod uticajem alkohola, ni ljekova, ni droge", rekao je portparol policije i naglasio da je 83-godišnjak morao da preda svoju vozačku dozvolu, zbog izazivanja opasnosti.

Njemačka, sa svojom gustom mrežom auto-puteva, ukupne dužine najmanje 12.000 kilometara, često je mjesto teških saobraćajnih nesreća koje su izazvali upravo "vozači duhovi", kako se nazivaju oni koji na auto-putu voze u kontra smjeru.

U zemlji se vode brojne rasprave o tome kao se zaštiti od "vozača-duhova", koji više puta dnevno u Njemačkoj pogriješe izlaz i nađu se "oči u oči" sa dolazećom kolonom vozila.

"Vozači-duhovi" prouzrokuju tri odsto saobraćajnih nesreća na njemačkim autoputevima, pokazuje statistika, a eksperti upozoravaju da je problem u tome što, ako dođe do sudara, onda su posljedice najčešće teške.

Tačan broj "vozača-duhova" na njemačkim putevima nije poznat, i zato što mnoge takve vožnje završe srećno, odnosno, ne dođe do sudara, pa nisu ni registrovane.

Bonus video: