Angela Merkel sjutra u posjeti izbjegličkom kampu na istoku Njemačke

Angela Merkel osudila je juče kao "gnusne" proteste ekstremne desnice ocjenivši da ne toleriše da izbjeglice u Njemačkoj dočekuju "pijanci"
3 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2015. 11:20h

Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetiće sjutra izbjeglički prihvatni centar u gradu Hajdenau na istoku zemlje gdje su prošlog vikenda izbili neredi na skupu pristalica ekstremne desnice, saopštila je njemačka vlada.

"Kancelarka će sjutra posjetiti izbeglički centar u Hajdenauu", izjavio je portarol njemačke vlade Štefan Zajbert i dodao da će Angela Merkel imati susrete s izbjeglicama i volonterima koji rade u tom kampu.

Angela Merkel osudila je juče kao "gnusne" proteste ekstremne desnice ocjenivši da ne toleriše da izbjeglice u Njemačkoj dočekuju "pijanci".

"Kancelarka i cijela vlada čvrsto osuđuju nemire i atmosferu ksenofobije" tokom vikenda, rekao je Zajbert i dodao su "bijedne poruke desničarskih ekstremista i neonacista koji šire mržnju".

Nemiri su izbili u subotu i nedelju uveče u gradu Hajdenau, između policije i esktremno desničarskih demonstranata koji su protestovali ispred prihvatnog centra za izbjeglice.

Njemačka se suočava s velikim talasom izbeglica i ove godine očekuje da će ih biti oko 800.000, odnosno četiri puta više nego 2014. godine.

Bonus video: