NOVE KAZNE ZA ILEGALNE MIGRANTE U BRITANIJI

"Nećete se zaposliti, nećete moći da otvorite račun, da vozite kola..."

Britanska vlada najavila je da će, posle ljetnjeg odmora, u septembru, usvojiti zakon koji podrazumijeva nove kazne za rad na crno - kazne zatvora od najmanje šest mjeseci i neograničene novčane globe
11 komentar(a)
Migranti, Foto: Reuters
Migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2019. 01:00h

Ilegalnim migrantima koji su se "na crno" zaposlili u Velikoj Britaniji prijete zatvorske kazne, a njihova zarada biće zaplijenjena, prema novim zakonskim mjerama koje je objavila vlada u Londonu.

"Onaj ko misli da Velika Britanija drži širom otvorena vrata, treba da se otrijezni. Ako ste ovdje došli ilegalno, preduzećemo korake da vas spriječimo da se zaposlite, da iznajmite stan, da otvorite račun u banci ili da vozite kola", istakao je britanski ministar za imigracije Džejms Brokenšajr.

Britanska vlada najavila je da će, posle ljetnjeg odmora, u septembru, usvojiti zakon koji podrazumijeva nove kazne za rad na crno - kazne zatvora   od najmanje šest mjeseci i neograničene novčane globe.

Takođe, imovina ilegalnih imigranata moći će da bude zaplijenjena.

Gradonačelnica francuske luke Kale, u kojoj hiljade migranata čekaju da kroz Evrotunel pređu u Veliku Britaniju, Nataša Bušar, ranije je izjavila da britanski velikodušni sistem socijalne pomoći i opuštena kontrola, predstavljaju magnet za ilegalne imigrante.

Preporučujemo za Vas