NOVI BILANS

Pad aviona u Brajtonu: Broj žrtava možda čak 20

Avion je pri padu, prethodno izvodeći luping, pogodio četiri automobila na autoputu A27 koji vodi na sjever od aerodroma, među kojima i limuzinu koja prevozi mladence
0 komentar(a)
Brajton, Foto: Beta/AP
Brajton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.08.2015. 08:31h

Broj žrtava nesreće, u kojoj se tokom aeromitinga na prometni put srušio vojni avion na jugu Britanije, mogao bi da poraste na 20, saopštila je danas policija okruga Saseks.

"Još je rano da se kaže, ali iznenadio bih se ako broj žrtava ne bi premašio posljednju potvrđenu brojku od 11. Najbolja procjena koju trenutno mogu da vam dam je nešto ispod 20", izjavio je pomoćnik šefa policije Saseksa Stiv Beri, a prenio BBC.

Nesreća se dogodila u subotu u popodnevnim satima tokom održavanja aeromitinga na aerodromu Šorhem, u blizini Brajtona.

Beri je dodao da je na mjestu pada aviona u vrijeme nesreće bilo biciklista i drugih posmatrača.

"Veoma je komplikovano utvrditi ko je bio gdje i za koga možemo da potvrdimo da je poginuo u ovoj nesreći", naveo je on.

Avion je pri padu, prethodno izvodeći luping, pogodio četiri automobila na autoputu A27 koji vodi na sjever od aerodroma, među kojima i limuzinu koja prevozi mladence.

Riječ je o vojnom avionu Hoker Hanter, mlaznom lovcu jednosijedu - tipu aviona koji se proizvodi u Britaniji još od pedesetih godina prošlog vijeka.

Prvobitno je objavljeno da je sedam osoba poginulo.

Pilot je teško povrijeđen i u kritičnom je stanju, prenijela je agencija AP.