Njemački parlament u srijedu glasa o paketu pomoći Grčkoj

Eurogrupa postigla je sinoć u Briselu dogovor o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj od oko 85 milijardi eura, čija će prva tranša od 26 milijardi eura biti isplaćena narednih dana
0 komentar(a)
Bundestag, njemački parlament, Foto: Bundestag.de
Bundestag, njemački parlament, Foto: Bundestag.de
Ažurirano: 15.08.2015. 18:49h

Njemački parlament u srijedu će glasati o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj, koji su u petak odoborili grčki parlament i eurozona, izjavio je danas u Berlinu predsjednik donjeg doma njemačkog parlamenta Norbert Lamert.

Poslanici Bundestaga, koji su trenutno na godišnjem odmoru, pozvani su na vanrednu sjednicu, drugu takvu sjednicu od 17. jula kada su dali načelnu saglasnost za paket pomoći Grčkoj.

Eurogrupa postigla je sinoć u Briselu dogovor o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj od oko 85 milijardi eura, čija će prva tranša od 26 milijardi eura biti isplaćena narednih dana.

Prva tranša od 26 milijardi eura biće podijeljena na nekoliko djelova, a prva isplata od 10 milijardi eura biće dostupna odmah i namijenjena je dokapitalizaciji grčkih banaka.

Grčki parlament je u noći između četvrtka i petka usvojio predlog zakona o trećem paketu pomoći poslije rasprave i neslaganja među članovima vladajuće stranke Siriza.

Bonus video: