Sedam mrtvih u tri napada u Turskoj

Napad na policijsku stanicu počeo je nešto poslije ponoći kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu ispred stanice
0 komentar(a)
Istanbul, napad na policijsku stanicu, Foto: Dailysabah.com
Istanbul, napad na policijsku stanicu, Foto: Dailysabah.com
Ažurirano: 10.08.2015. 14:29h

U talasu nasilja u Turskoj danas su u napadu na policijsku stanicu u Istanbulu poginula tri čovjeka, dok su četiri turska policajca ubijena u napadu na jugoistoku zemlje, prenijeli su turski mediji.

Napad na policijsku stanicu počeo je nešto poslije ponoći kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu ispred stanice, poslije čega su dvije osobe, za koje se sumnja da su kurdski pobunjenici, ubijene u sukobu s policijom.

Četiri policajca poginula su u eksploziji bombe postavljene na jednom putu na jugoistoku Turske u napadu pripisanom kurdskim pobunjenicima, nekoliko sati poslije napada u Istanbulu. Napad se dogodio u provinciji Sirnak na granici s Irakom i Sirijom, javila je turska agencija Dogan.

Turska policija uhapsila je rano jutro jednu od dvije osobe koje su pucale na američki konzulat u Istanbulu, javila je turska agencija Anadolija ne navodeći druge detalje

Napad se dogodio rano jutros u Istanbulu gdje raste napetost zbog turskog bombardovanja položaja Radničke partije Kurdistana (PKK) u Iraku i Islamske države u susjednoj Siriji.

SAD su juče uputile prve borbene avione F-16 u Tursku, kao dio borbenih operacija protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Turska je pristala da SAD koriste njenu vazduhoplovnu bazu Indžirlik za vojne operacije protiv džihadista.

Bonus video: