Češka: U sudaru dva voza najmanje sedam povrijeđenih

"Kada je brzi voz polazio iz Horaždovica dva njegova posljednja vagona iskočila su iz šina. Ta dva vagona udarila su u brzi voz koji je stao na kolosjeku suprotnog pravca", kazala je portparol Čeških železnica Ratka Pistorijusova
0 komentar(a)
sudar vozova, Foto: Shutterstock
sudar vozova, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2015. 16:16h

Najmanje sedam osoba povrijeđeno je danas u sudaru dva voza u Horaždovicama na zapadu Češke kada je nekoliko vagona brzog voza koji je napuštao željezničku stanicu iskočilo iz šina i udarilo u putnički voz koji je čekao na odlazak u suprotnom pravcu.

Na mjestu su spasilačke ekipe, a prve vijesti pominjale su 30 povrijeđenih od 200 putnika, koliko se nalazilo u oba voza.

"Na mjestu je sedam osoba sa srednje teškim povredama. Hitna pomoć i helikopteri prevoze ih u bolnice. Nadam se da je to konačan broj, ali nije isključeno da će biti još ljudi sa lakšim povredama," kazala je češkim medijima portparol Hitne pomoći Lenka Ptačkova.

"Kada je brzi voz polazio iz Horaždovica dva njegova posljednja vagona iskočila su iz šina. Ta dva vagona udarila su u brzi voz koji je stao na kolosjeku suprotnog pravca", kazala je za dnevnik Pravo portparol Čeških železnica Ratka Pistorijusova.

Željeznička stanica u predgrađu Horaždovica zatvorena je za saobraćaj, a željeznica prevozi preko te dionice putnike autobusima.

Bonus video: