"NE MOGU DA VJERUJEM DA SAM TO URADIO"

Krasimirov priznao da je ubio bugarsku novinarku: Mnogo žalim

"Štagod dobio, čak i ako je doživotni zatvor, odslužiću", rekao je Krasimirov na pitanje kakvu kaznu zaslužuje
108 pregleda 3 komentar(a)
Severin Krasimirov, Foto: Reuters
Severin Krasimirov, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2019. 02:00h

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove priznao je danas ubistvo, ali je rekao da nije namjeravao da je ubije.

S lisicama na rukama i okružen policijom, 21-godišnji Severin Krasimirov dao je izjavu novinarima ispred sudnice gdje je došao zbog saslušanja.

"Mogo žalim. Ne mogu da vjerujem da sam uradio to", rekao je Krasimirov za ubistvo Marinove.

Njegov advokat je tražio da saslušanje bude iza zatvorenih vrata, ali je sud u gradu Ruse odbacio zahtjev. Pošto se Krasimirov obratio medijima, advokat mu je prišao i rekao da ne govori.

Prije toga, Krasimirov je rekao da je 6. oktobra bio pod uticajem alkohola i droge kada je ušao u spor sa ženom koju nije poznavao. On je rekao da ju je udario u lice i bacio u žbunje, ali da se ne sjeća šta se desilo poslije toga.

"Štagod dobio, čak i ako je doživotni zatvor, odslužiću", rekao je na pitanje kakvu kaznu zaslužuje.

Tijelo Marinove je pronađeno kod Dunava u gradu Ruse 6. oktobra. Istražitelji kažu da je silovana, udarena u glavu i zadavljena.

Zasad, istražitelji odbacuju navode da je 30-godišnja novinarka ubijene zbog svog rada, između ostalog istraživanja navoda o korupciji.

Krasimirov je u srijedu izručen u Bugarsku iz Njemačke gdje mu živi majka. Uhapšen je 9. oktobra blizu Hamburga po evropskoj potjernici.

Okružni sud u Ruseu je naložio da bude u pritvoru do suđenja za ubistvo i silovanje.