Engleska: Poginuli članovi porodice Osame Bin Ladena

Lokalna policija saopštila je da su pilot i tri putnika poginula kada je avion "fenom 300" pokušao da sleti na aerodrom Blekbuš u Hempširu, dodajući da na terenu niko nije povrijeđen
70 pregleda 8 komentar(a)
Osama bin Laden, Foto: Beta-AP
Osama bin Laden, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.08.2015. 07:43h

Članovi porodice Osame Bin Ladena bili su među žrtvama, koje su poginule u nesreći privatnog aviona u Velikoj Britaniji, saopštila je danas Ambasada Saudijske Arabije u Londonu, uz izjavu saučešća.

Četiri osobe su poginule juče, kada je avion, registrovan u Saudijskoj Arabiji, udario u automobil na mjestu, gdje se prodaju automobili, na jugu Engleske i tom prilikom se zapalio.

Lokalna policija saopštila je da su pilot i tri putnika poginula kada je avion "fenom 300" pokušao da sleti na aerodrom Blekbuš u Hempširu, dodajući da na terenu niko nije povrijeđen.

Saudijsi ambasador izrazio je svoje saučešće preko Tviter naloga abasade.

Tu nije naveden identitet poginulih, prenosi Rojters.

Ambasada je najavila da će sarađivati sa britanskim vlastima u istrazi incidenta i vraćanju tijela u Saudijsku Arabiju.

Bi-Bi-Si je izvijestio da je avion poletio sa milanskog aerodroma Malpensa u Italiji.

Mohamedov otac, Osama bin Laden bio je građevinski magnat i njegovi brojni potomci čine ugledne porodice sa širokim poslovnim interesima.

Mohamed je poginuo u avionskoj nesreći 1967. godine u Saudijskoj Arabiji.

Njegovog sina Osamu, pokojnog vrhovnog vođu militantne organizacije Al Kaida, ubili su američki sapecijalci u Pakistanu, 2011. godine.

Bonus video: