Novi napad u Turskoj: Ubijeni policajac i civil, osumnjičen PKK

Obje novinske agencije kažu da su vlasti napad pripisale Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) koja je zvanično svrstana među terorističke organizacije
1 komentar(a)
Turska bombardovanje, Foto: Reuters
Turska bombardovanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2015. 07:44h

Jedan turski policajac i jedan civil ubijeni su u jugoistočnoj Turskoj u novom napadu pripisanom kurdskim pobunjenicima koji su prije skoro nedjelju dana obnovili gerilske akcije, javile su danas turske novinske agencije.

Policajac je sjedio u srijedu uveče ispred čajdžinice u većinski kurdskom selu Činaru, kada su napadači otvorila vatru na njega iz automobila, javile su agencije Anadolija i Dogan.

Pritom je poginuo i jedan civil, a drugi je ranjen.

Obje novinske agencije kažu da su vlasti napad pripisale Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) koja je zvanično svrstana među terorističke organizacije.

Napada ove vrste je sve više, radi odmazde za samoubilački bombaški napad 20. jula u gradu Suruču, na jugu Turske, pripisanom vojsci Islamske države, sa 32 žrtve među kojima su bili mladi kurdski aktivisti.

Agencija Anadolija je danas objavila da su policajci ubili jednog osumnjičenog pripadnika PKK kada su odgovorili na napad na policijsku stanicu u gradu Cizre, u blizini granice sa Sirijom.

Bonus video: