SUSPENDOVANO MU ČLANSTVO U PARTIJI

Suel tražio odsustvo dok traje istraga o šmrkanju kokaina sa prostitutke

Britanski "Telegraf" takođe ocjenjuje da bi Suel trebalo da podnese ostavku na članstvo u gornjem domu, a da bi, ako to sam ne učini, Dom lordova trebalo da ga izbaci
0 komentar(a)
Džon Suel, Foto: The Sun
Džon Suel, Foto: The Sun
Ažurirano: 14.02.2019. 08:07h

Lord Džon Suel, zamjenik predsjednika Gornjeg doma britanskog parlamenta i nekadašnji saradnik Tonija Blera, zatražio je danas dozvolu da privremeno odsustvuje iz rada tog tijela dok policija i sam parlament ne istraže njegovo navodno korišćenje droge i nedolično seksualno ponašanje.

Suel je izjavio da "nema namjeru" da se vrati u Dom lordova dok istraga ne bude okončana, prenosi AP.

Londonski list San danas je na naslovnoj strani objavio fotografiju Suela u narandžastom prslučetu jedne prostitutke, a na jednom video snimku može se čuti kako iznosi omalovažavajuće komentare o nekim ličnostima iz britanskog političkog života.

Istraga je pokrenuta nakon što su prošle sedmice u pomenutom listu objavljene fotografije i video snimci razgolićenog Suela dok ušmrkava kokain u društvu prostitutki.

U današnjem saopštenju londonske policje ističe se kako "u ovoj fazi istrage" nije bilo hapšenja.

Suelu je, nakon što je izbio skandal, suspendovano članstvo u Laburističkoj partiji, a laburistički član parlamenta Džon Man pozvao ga je da dobrovoljno podnese ostavku na članstvo u Domu lordova prije nego što bude izbačen odatle, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Britanski "Telegraf" takođe ocjenjuje da bi Suel trebalo da podnese ostavku na članstvo u gornjem domu, a da bi, ako to sam ne učini, Dom lordova trebalo da ga izbaci.

U slučaju da ga ni Dom lordova ne izbaci iz svog sastava, onda bi donji dom trebalo da pozove na takozvani "impičment" protiv Suela, zaključuje londonski list.