Bivši neonacista odlučio da promijeni pol

“Ja sam izmislila sve te likove, zbog svojih nezadovoljstava, frustracija i kompleksa. Ne postoji ni Dolf, ni Adolf, ni Rudolf. Postoji samo Dajana”, kazala je Dajana
3 komentar(a)
Nacisti, Nacizam, Foto: Shutterstock
Nacisti, Nacizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2015. 19:20h

Osuđivani bivši član neonacističke organizacije Nacionalni stroj, Dolf Pospiš, odlučio je da promijeni pol i danas se zove Dajana, javila je večeras Televizija N1.

On danas prolazi kroz osjetljive hormonske terapije, nada se skoroj promjeni pola i polako svoj fizički izgled prilagođava slici kako se osjeća.

“Ja sam izmislila sve te likove, zbog svojih nezadovoljstava, frustracija i kompleksa. Ne postoji ni Dolf, ni Adolf, ni Rudolf. Postoji samo Dajana”, kazala je Dajana.

Dodala je da je oduvijek znala da je žena, ali je zbog osude društva potiskivala svoju pravu prirodu, prikrivajući je ekstremima.

Dajana je ispričala da je nekoliko puta bila na meti fizičkih napada, navela da je beskućnica, jer su je se prijatelji odrekli, kao i članovi porodice, a ima problema i u zaposlenju, jer poslodavci zbog izgleda ne žele da je zaposle.

Zbog činjenice da nema trajno prebivalište, ne može da se prijavi za operaciju promjene pola, niti dovoljno novca za redovno uzimanje hormonske terapije.

Dolf Pospiš je zbog različitih incidenata povezanih sa izazivanjem vjerske, rasne i nacionalne mržnje proveo više od tri godine u zatvoru.

Bonus video: