Ukrajina: Pristalice Desnog sektora upale u sportski centar, intervenisala policija

Vojno krilo Desnog sektora se bori na strani ukrajinske vojske protiv proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine gdje je u sukobu od aprila 2014. godine poginulo oko 6.500 ljudi
2 komentar(a)
Desni sektor, Foto: Reuters
Desni sektor, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2015. 19:06h

Najmanje dvije osobe su poginule i sedam je ranjeno u sukobu koji je na zapadu Ukrajine između snaga bezbjednosti i pristalica desničarske grupe Desni sektor.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geračenko napisao je na društvenoj mreži Fejsbuk da su poginula tri pripadnika desničarske grupe u pucnjavi u gradu Mukačeve, oko 50 kilometara od granice s Mađarskom i Slovačkom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je vijest o pucnjavi u kojoj je bilo sedam ranjenih ali nijesu navedeni mrtvi.

Desni sektor je sa svoje strane saopštio je su dvije osobe poginule.

Incident je izbio pošto su naoružane pristalice tog pokreta upale u jedan privatni sportski centar u gradu zbog čega je intervenisala policija.

Vojno krilo Desnog sektora se bori na strani ukrajinske vojske protiv proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine gdje je u sukobu od aprila 2014. godine poginulo oko 6.500 ljudi.

Mnogi smatraju Desni sektor fašističkom strankom, a imaju dva poslanika u ukrajinskom parlamentu.

Ta grupa sebe smatra nacionalističkom, a ne fašističkom.

Bonus video: