Njemačka: Osumjičenog za dvostruko ubistvo savladali radnici benzinske pumpe

Uhapšeni do sada nije bio poznat policiji, niti je imao kontakte sa žrtvama, prenose mediji
54 pregleda 0 komentar(a)
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2015. 17:28h

Dvojica mehaničara jedne benzinske pumpe u Bad-Vindshajmu savladali su 47-godišnjeg čovjeka, koji se tereti da je danas u predgrađu bavarskog grada Anzbaha otvorio vatru i ubio dvije osobe, rekao je danas na konferenciji za štampu bavarski ministar policije Joahim Herman.

Istražni sudija naglasio je da je optuženi prilikom hapšenja pokazao psihičke teškoće i da je upućen na psihijatrijski pregled.

Uhapšeni do sada nije bio poznat policiji, niti je imao kontakte sa žrtvama, prenose mediji.

Prema prvim informacijama, muškarac koji se u štampi imenuje sa Bernd G. i za koga se kaže da je posjedovao legalno dva komada oružja, najprije je otvorio vatru iz sivog vozila marke "mercedes" kabriolet u gradiću Tifentalu i ubio jednu staricu od 82 godine, a zatim se odvezao do sela Ramersdorf i tamo ubio jednog biciklistu.

Napadač je pobjegao, ali je poslije kraće potjere pronađen i uhapšen na benzinskoj pumpi u gradu Bad-Vindshajmu, zahvaljujući hrabrim mahaničarima.

Mediji javljaju da je napadač prijetio još jednom čovjeku, ali da na njega nije pucao i pišu o krvoproliću.

Njemačka je osjetljiva na ovakve situacije, naročito od masakra u gimnaziji Gutenberg u Erfurtu koji je prije više od jedne decenije počinio bivši đak te škole, kada je ubio 16 osoba - đaka, nastavnika, sekrataricu i policijaca.

I prije nekoliko godina je takođe jedan đak, Tim Krečmer, u krvavom pohodu na svoju školu ubio 15 osoba i sebe, što je izazvao tragediju o kojoj se i danas govori.

Krečmer je pištoljem svoga oca, koji nije čuvan po propisu u kućnom trezoru za oružje, već u ormaru roditeljske spavaće sobe, ubio devetoro đaka, troje nastavnika, tri prolaznika, a zatim i sebi presudio.

Jedini mladić, među učenicama koje je sedamnaestogodišnji Krečmer tragičnog dana poubijao, bio je kosovski Albanac I. H. (17).

Bonus video: