Lagard: Grčka ostaje članica MMF-a

Ocijenila je da je, uprkos mnogim naporima u ispravnom pravcu, privreda Grčke "zbog posljednjih događaja učinila mnogo koraka unazad"
1 komentar(a)
Kristin Lagard, Foto: Reuters
Kristin Lagard, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2015. 15:34h

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda, Kristin Lagard je izjavila da Grčka, čija je privreda nazadovala, ostaje članica MMF-a, bez obzira na stanje dugova, objavljeno je danas u Atini.

Lagard je za njemački privredni list "Handelsblat" rekla de ne može da komentariše današnji referendum u Grčkoj o predlogu sporazuma koji su ponudili povjerioci - EU i MMF.

Ocijenila je da je, uprkos mnogim naporima u ispravnom pravcu, privreda Grčke "zbog posljednjih događaja učinila mnogo koraka unazad", prenijela je atinska RTV SKAI.

Na pitanje njemačkog novinara o tome kakva bi bila uloga MMF-a ako Grčka odluči da istupi iz zone eura, Lagard je odgovorila da je Grčka jedna od 189 članica tog fonda i "ostaće članica MMF-a, imala dug ili ga nemala".

Grčka zbog neuspjeha pregovora s povjeriocima nije imala novca da MMF-u isplati junsku ratu otplate kredita, u iznosu od 1,6 milijarde eura.

Bonus video: