Putin: Tramp želi bolje odnose s Rusijom, politički sporovi u SAD to onemogućavaju

"Rusija će pokrenuti nuklearni napad samo ako sistemi za rano upozoravanje primijete rakete koje idu ka njenoj teritoriji", rekao je Putin i dodao da "agresor treba da zna da je odmazda neizbježna"
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2018. 15:02h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da vjeruje da predsjednik SAD Donald Tramp želi poboljšanje odnosa Moskve i Vašingtona, ali da politički sporovi u SAD to onemogućavaju.

Putin je na forumu u Sočiju rekao da Tramp želi "neku vrstu stabilizacije i poboljšanja odnosa SAD-Rusija", dodajući da je Moskva spremna za to "u svakom trenutku".

Ruski predsjednik je rekao da politički sporovi u SAD Demokratske partije i Republikanske partije onemogućavaju Trampove napore da se poprave odnosi s Rusijom.

Putin je rekao da je njegov sastanak s Trampom u Helsinkiju u julu bio pozitivan iako su to Trampovi protivnici pokušali da iskoriste za političku borbu. On je rekao da su imali dobar razgovor uprkos razlikama.

Ruski predsjednik je na skupu rekao da će njegova zemlja upotrijebiti nuklearno oružje samo u odgovoru na raketni napad.

Putin je rekao da ruska vojna doktrina ne predviđa preventivan nuklearni napad.

"Rusija će pokrenuti nuklearni napad samo ako sistemi za rano upozoravanje primijete rakete koje idu ka njenoj teritoriji", rekao je Putin i dodao da "agresor treba da zna da je odmazda neizbježna".

Putin je priznao da bi to moglo značiti globalnu katastrofu, ali i naglasio da Rusija "ne može biti ta koja je to inicirala".

Bonus video: